Анализа друштвених мрежа у електронском образовању на Војној академији у Београду

  • Тамара Гајић Министарство одбране и Војска Србије
  • Проф. др Божидар Раденковић Факултет организационих наука, Универзитет у Београду
  • Александра Лабус Факултет организационих наука, Универзитет у Београду
Кључне речи: електронско образовање, друштвене мреже, анализа друштвених мрежа

Сажетак

У овом раду представљена је примена анализе друштвених мрежа у електронском образовању на Војној академији у Београду. Циљ анализе је да се испитају начини комуникације и сарадње професора и студената у електронском образовању. Добијени резултати треба да укажу на могућности примене друштвених мрежа у е-образовању за унапређење комуникације и сарадње између професора и студената у високошколском образовању.

Биографије аутора

##submission.authorWithAffiliation##

Потпоручник MSc Тамара Гајић (1994), је официр Министарства одбране и Војске Србије и студент докторских студија на Факултету организационих наука, Универзитета Београду. Ради као програмер у Одсеку за телекомуникације и информатику у Команди Прве бригаде Копнене Војске. Области њеног научног интересовања су: електронско пословање, е-образовање, друштвени медији, анализа друштвених мрежа, Интернет интелигентних уређаја.

##submission.authorWithAffiliation##

Проф.др Божидар Раденковић (1958), је редовни професор на Факултету организационих наука, Универзитета у Београду. Председник је ИЕЕЕ Цомпутер цхаптер ЦО16, Цхаир, од 2003 године. Активан је члан више научних и стручних организација и то: Научно друштво Србије, ИЕЕЕ (Тхе Институте оф Елецтрицал анд Елецтрониц Енгинеерс, Инц), АЦМ (Тхе Ассоциатион фор Цомпутинг), СЦС (Тхе Социетy фор Цомпутер Симулатион Интернатионал). Области његовог научног интересовања су: електронско пословање, Интернет интелигентних уређаја, е-образовање, рачунарске мреже.

##submission.authorWithAffiliation##

Проф.др Александра Лабус (1984), је ванредни професор на Факултету организационих наука, Универзитета у Београду. Благајник је ИЕЕЕ Цхаптер Цомпутер Сциенце (ЦО-16). Области њеног научног интересовања су: електронско пословање, Интернет интелигентних уређаја, е-образовање, друштвени медији.

Објављено
2021-01-01
Bрој часописа
Секција
Дигитални маркетинг и мултимедије